Budite srećne

Odlučne smo da budemo vesele i srećne u bilo kojoj situaciji da se nađemo. Naučile smo da veliki deo naše patnje i nesreće proizilazi iz nas samih, a ne zbog okolnosti u kojima se nalazimo.

Mi, ne događaji, imamo moć da promenimo da li ćemo danas biti srećne ili nesrećne, možemo da odlučimo kako će biti. Većina ljudi je nesrećna zato što kada su srećni žele da budu još srećniji.

Najsrećniji je čovek koji je učinio srećnima najviše drugih ljudi. Nije sreća u tome da se čini ono što se želi činiti, već u tome da se voli ono što se mora činiti.

Ako vaša sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možete biti srećni.

Drži sreću kao pticu: što nežnije i lakše. Bude li se osećala slobodnom ostaće ti rado u ruci.

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo srećni i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje. Prava je tajna sreće u tome da mnogo zahtevamo od sebe, a malo od drugih.

Budite srećne

Biti srećan znači biti slobodan, ne od boli ili od straha, već od brige ili teškoće. Jedan srećan događaj rađa u nama nadu u drugi i tu je možda začetak poslovice da sreća nikad ne dolazi sama.

Ko misli da je srećan, on je zaista srećan.

Sloboda je nezavisnost, a sreća je zavisnost od hiljadu sitnica.

Lična sreća nije moguća izvan društva kao što nije moguć život biljke koja je istrgnuta iz zemlje i bačena na besplodni pesak.

Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, preduzetničkom duhu, srećnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu.

Sreća se sastoji od izbegnutih nesreća. Kad smo srećni, uvek smo dobri, ali kada smo dobri nismo uvek srećni. Ništa na svetu nas ne čini tako srećnim kao sanjarenje.

Onome ko ima sreću nije potreban razum, ali onome ko ima razum neophodna je sreća.

Jelena Bošković

 

Similar Posts