WHITE SHOES = BELE CIPELE

Prva asocijacija na bele cipele, to jest obuću, svakako su patike, cipele koje buduće mlade kupuju uz svoje bele venčanice i kao obavezan deo nekih uniformi ili radnih odela.

BELA CIPELA – WHITE SHOES u svakoj drugoj situaciji, uvek je nekako prilika da se dođe do zajedničkog zaključka, da baš i nije dobar izbor.

No, šta raditi kad modni stručnjaci baš ovog proleća najavljuju TREND BELIH CIPELA.

Ako se oslonimo na iskustva i praksu filmskih kostimografa primetićemo da ih uglavnom daju likovima u filmu, da bi naglasili određen karakter, često i profesiju. Obično su to „prijateljice noći“ koje uz crne čipkane čarape obuju bele cipele ili čizmice, neki šmekeri-đilkoši koji s posebnim talentom nose svoje u špic bele cipele i tako grade karakter poverenog im lika. Nekad su bele cipele deo kostima, odnosno, neverbalne komunikacije s kojim se određeni lik u filmu ismejava, unižava, karikira, parodira.

WHITE SHOES
Ipak, živimo u realnom svetu i ako su oni kojima je to posao odlučili da bele cipele ostavljaju tragove po trotoarima, neka tako bude.

https://www.samoozena.com/kako-izgledati-moderno/

Da li ćete se odazvati najnovijem trendu i kako ćete se snaći s belim cipelama, zaista zavisi samo od Vas!? Ono što vam je zagarantovano je, da će te već i s velike distance biti primećeni.

WHITE SHOES Svakako, delikatan izbor dodatne garderobe, a ujedno i prilika da ne dozvolimo da o našem ukusu odlučuju drugi, jer, mi ipak nismo ničiji glumci!

Preuzeto sa FB stranice Jasmina Sanader

Ovo me podsetilo na genijalnu scenu u filmu (ne znam kom) gde majka teši uplakanu ćerku i završava razgovor sa: “Never trust a man in white shoes…”

Volim belu obuću, posebno u kombinaciji sa tamno plavom garderobom. Teško se održava i brzo dobije patinu a onda izgleda jadno i nije za nošenje.
Što se patika tiče – bele su obavezne. Bar jedan par.😉

Similar Posts