gradijent nokti, ombre

Gradijent nokti su trend ovog ljeta

Sljedeći put kada budeš lakirala nokte, umjesto da izabereš jednu boju, zašto ne bi kobinovala različite nijanse jedne boje? Ovaj trend manikure je potpuna suprotnost monohromu: Svaki nokat dobija drugačiju boju, stvarajući mali gradijent na vrhovima prstiju.

Kombinacija boja, ombré, ili jednostavno gradijent – kako god želiš da nazoveš ovaj trend, vrlo je jednostavan, samo ti treba pet različitih lakova za nokte.

Ukoliko pokušavate da idete u korak sa trendovima njegovanja noktiju, definitivno treba da naučite kako da napravite prelivajuće nokte. Prelivajuće nokte, poznatije kao ombre ili gradijent nokte, je veoma lako napraviti. Sve što vam je potrebno je sunđer za šminkanje i nekoliko bočica laka za nokte! Ovaj trend je naročito dobar ukoliko ne možete da se odlučite kojom bojom da nalakirate nokte. Uzmite nekoliko lakova oko kojih se dvoumite i slijedite jednostavnih 7 koraka do ombre noktiju!

Gradijent nokti

1. Pripremite nokte
Prvi korak da bi dobili prelive je da pripremite vaše nokte. Dobro je da se uvijek pripreme prije lakiranja, jer to pomaže da vaši nokti ostanu zdravi. Prvo operete ruke, zatim otklonite prethodni lak i oblikujte nokte tako što uklonite zanoktice i isturpijate ih. Kada ste završili sa pripremanjem noktiju, nalakirajte ih sa osnovnim bezbojnim lakom. To vam daje ljepšu osnovu za druge lakove koje ćete nanositi.

2. Pripremite sunđer za šminkanje
Uzmite sunđer za šminkanje. Obično dolaze u pakovanju i u obliku trouglova. Preporučujemo da uzmete one najjeftinije koje možete da nadjete u kozmetičkoj prodavnici. Umočite sunđer u šolju vode prije nego što ga budete koristili. To će spriječiti da se lak ne absorbuje prebrzo u sundjer.

3. Izaberite dvije ili tri boje
Izaberite dvije ili tri boje. Najbolje je da to budu neke kontrastne boje. Možete koristiti i slične, ali neka bude nekoliko nijansi da bi dobili efekat ravnomjernog prelivanja. Obojite prvo cijeli nokat sa jednom od odabranih boja i pustite da se potpuno osuši. Imajte na umu da prvi sloj treba da bude najsvijetlija boja!

4. Dodajte malo boje na sunđer
Obojite male komade sundjera novom bojom. Postarajte se da imate više slojeva (boja ) lakova da se lak ne bi potpuno osušio prije nego što ga stavite. Takodje, bitno je da vodite računa da ih ne stavite preblizu jedan drugom! Još uvijek nije poželjno da se boje pomiješaju!

5. Nanesite boju na nokat
Sada dolazi zabavni dio! Počnite od dna nokta sa prvom bojom. Nanesite je pažljivo. Slijedi, nanošenje druge boje, pa treće. Postarajte se da se boje preklope pomalo, da bi se dobio lijep prelazak jedne boje u drugu.

6. Nanesite providan sloj
Poslije nanošenja izabranih boja na svakom prstu, završite lakiranje sa beznojnim lakom. Bezbojni lak će finalizovati vaš izgled pravljenjem lijepog i sjajnog odraza.

7. Pospremite
Pošto sunđer nije baš pravi alat za lakiranje noktiju, najvjerovatnije ćete imati puno laka koji je van nokta. Koristitite štapiće za uši potopljene u aceton, da bi uklonili lak koji je prešao izvan noktiju.

Hvala sajtu: www.zenasamja.me

Similar Posts