imam bore

Imam bore.

Pogledala sam se u ogledalo i otkrila da imam puno bora oko očiju, usta, na čelu.
Imam bore jer sam imala prijatelje, a mi smo se smejali, smejali smo se toliko… do suza.
I upoznala sam ljubav, što me je nateralo da zazmurim. Imam bore koje stvara ljubav.

Imam bore jer sam imala decu, jer sam bila zabrinuta za njih od začeća, jer sam se nasmešila na svako novo otkriće i provela besane noci.

I onda sam plakala.
Plakala sam za ljudima koje sam volela i koji su otišli, na kratko ili zauvek ili ne znajući zašto. Imam bore koje je stvorila bol.

Videla sam lepa, nova mesta koja su me naterala da se divim, i videla sam stara, draga mesta koja su me naterala da tugujem.

Svaka bora na mom licu, na mom telu, krije moju priču, emocije koje sam ja proživela, meni vecinom lepe, i ako ovo obrišem, izbrisacu sebe.

Svaka bora je je deo mog života, otkucaj srca mog srca, to je foto album mojih sećanja…”

22.10.2017.
BIXI..

Kako starimo, supstance koje održavaju kožu glatkom, počiju da nestaju. To su kolagen, elastin i hijaluronska kiselina.

Kod kože mladih, pravilan raspored slojeva tkiva, bogatih kolagenom i elastinom, koji su gradivni elementi strukture kože, čine da ten bude ujednačen i jedar.

Tokom vremena, unutrašnji procesi starenja predodređeni našom genetikom u kombinaciji sa oksidativnim stresom koji izazivaju spoljašnji faktori, kao što je izlaganje suncu, kreću da utiču na to kako naša koža izgleda.

Godišnje smanjenje količine kolagena od 1% i poremećaj organizacije dermisa uzrok su gubitna čvrstine kože i pojave finih linija i bora.

Drugi ključni faktor u nastanku finih linija i bora je opadanje sinteze Hijaluronske kiseline. Ova vezivna supstanca koja okružuje ćelije, daje koži mladalački i jedar izgled. Opadanje količina ove prirodno prisutne supstance uzrok je gubitka zategnutosti i punoće struktura kože.

Probajte Eucerin kreme.

Similar Posts