Skandinavska dijeta

Skandinavska dijeta – najlakša dijeta na svetu

Danska nutricionistkinja Suzi Vengel (Suzy Wengel) osmislila je popularnu dijetu, koja se pokazala toliko efikasnom i lakom, da je njen plan ishrane nazvan najlakšom dijetom na svetu. Ceo princip dijete izložila je na stranicama knjige „The Scandi Sense Diet“.

Kakva je ovo dijeta i zašto je ona tako jednostavna?
Jednostavna je zato što ne morate da računate kalorije, razmišljate o odnosu belančevina, masti i uglenih hidrata i odmeravate porcije po složenim sistemima.

Osnovno pravilo je:
Svaki obrok treba da se sastoji 4 vrste namirnica, koje se mere šakom: 1 šaka belančevina + 1 šaka ugljenih hidrata + 2 šake povrća + 1 supena kašika masnoće.

Nije potrebno da brojite kalorije i merite porcije, gledate na sat.

Suzi je napravila ovu dijetu za sebe:

“Kada sam rodila drugo dete, naglo sam se ugojila i nikako nisam mogla da oslabim. Imala sam skoro 100 kilograma, što je zaista mnogo, priznaćete. Pokušavajući da oslabim, isprobala sam desetine dijeta. Dodatni problem je bio što sam triput uspevala da skinem po 20-25 kilograma, ali bih se redovno posle par meseci ugojila još više.

Shvatila sam da stroga ograničenja izazivaju prejedanje i napravila sopstveni plan ishrane. Za 10 meseci sam izgubila skoro 40 kg. Sada imam 60 kg i tu težinu održavam već šest godina.”

Dobra vest: Možete popiti čašu crnog vina, pojesti tanjir špageta i koristiti masnoću za kuvanje.

Kako izgleda dijeta?

Similar Posts