Kako da vam kosa brže raste

Kako da vam kosa brže raste?

Puno je “bjuti trikova” za podsticanje rasta kose uz sastojke koji se inače koriste u kuhinji.

Danas imamo na raspolaganju bogat izbor sredstava za negu kose. Ipak, ne prestajemo da tražimo neobične načine za poboljšanje izgleda svoje kose.

Ako se i vama čini da vam je kosa uvek iste dužine koliko god je puštale i od frizera tražile uvek istih pet centimetara manje, razmotrite upotrebu ove maske.

Kako da vam kosa brže raste

Protein je ključan

Lepa duga kosa = hrana bogata proteinima

Želite li da znate kako vam kosa brže raste? Jedite više proteina. Ukoliko stvarno želite da imate lepu kosu, onda pazite na ono šta jedete.

Jeste li znali da hrana može napraviti ogromnu razliku u tome koliko brzo raste kosa? Protein pruža sjajna materijal za vašu kosu kako bi se brže razvila, izgledala zdravije i jače, jer je protein ono od čega je vaša kosa napravljena, tako da sto više proteina jedete, to će vam kosa više i rasti.

Zato, uključite jaja, orahe, ribu, piletinu, crveno meso, u vašu uravnoteženu ishranu. Jedite zdravo i kosa će vam reći jedno veliko: “Hvala!”

Četkanje kose

Češljate vašu kosu svaki dan na svakih 10 minuta ? Dovoljno je da to učinite svako jutro i svako veče kako biste stimulisali cirkulaciju u kozi glave. Pazite da to lagano činite, bez grubih pokreta i kidanja kose.

Nežno četkanje vaše kose dva puta dnevno, barem dva minuta podstiče cirkulaciju krvi u vašem telu. Zdrava cirkulacija krvi je neophodna za folikul dlake da efikasno rade i da raste nova zdrava kosa.

Zapamtite da nikad peškirom ne brišite kosu grubo, posebno kada je vlažna, jer to može oštetiti vašu kosu i uzrokovati lomove. Ne želite ovo, jer volite vašu kosu, zar ne? Umesto toga lagano češljate kosu širokim zubčastim češljem kako bi lagano očešljali kosu.

Sastojci:
ricinusovo ulje
žumance
med

U videu pogledajte kako da napravite masku od koje će vam kosa rasti kao luda.

Kako da vam kosa brže raste

Similar Posts