Marija Magdalena u bioskopima

Marija Magdalena u bioskopima od 29. marta.

Više puta nominovani za Oskara, Hoakin Feniks kao Isus i Runi Mara kao Marija Magdalena stižu u bioskope 29. marta u istorijskoj drami MarijaMagdalena.

Istorijska drama #MarijaMagdalena, rađena po motivima iz biblije prikazaće nam snagu vere jedne žene koja je obeležila istoriju.

Film MARIJA MAGDALENA (MARY MAGDALENE) pogledajte u bioskopima od 29. marta 2018.

Režija: Garth Davis

Uloge: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor

Scenario: Helen Edmundson, Philippa Goslett

Žanr: Drama

Studio: Universal

Marija Magdalena je bila učenica i pratilja Isusa iz Nazareta. Pravoslavna crkva je smatra ravnom apostolima.

Marija je rodom iz mesta Magdale, pored Genisaretskog jezera, iz plemena Isaharova. U jevanđelju se pominje da je mučena od sedam zlih duhova (besova), od kojih ju je Isus oslobodio i učinio zdravom. Marija je tako postala verna Isusova pratilja.

A, zatim, Isus putovaše kroz gradove i sela i objavljivaše i obznanjivaše dobru vijest o carstvu Božjem. Dvanaestorica bijahu s njim, i takođe žene koje bijahu izliječene od zlih duhova i bolesti: Marija, zvana Magdalena, iz koje bijaše izišlo sedam zlih duhova, Jovana, žena Herodovog nadstojnika Huze, Suzana i mnoge druge koje ih pomagaše svojim dobrima.
— Jevanđelje po Luki

Film MARIJA MAGDALENA na autentičan način prikazuje snažnu i inspirativnu ljudsku priču o jednoj od najmisterioznijih, neshvaćenih duhovnih ličnosti u istoriji čovečanstva. Ovaj biografski film, rađen po motivima iz biblije, prikazuje Mariju (Runi Mara), mladu ženu u potrazi za novim načinom života.

Sputana pravilima svog vremena, Marija prkosi svojoj tradicionalnoj porodici i priključuje se novom društvenom pokretu koji predvodi harizmatični Isus iz Nazareta (Hoakin Feniks). Ubrzo, ona pronalazi sebe u ovom pokretu i potpuno se posvećuje putovanju koje će je odvesti u Jerusalim. Scenario su pisale Helen Edmundson i Filipa Goslet.

Marija Magdalena u bioskopima

Pogledajte trejler…

Similar Posts