Kako odabrati naočare za vid?

Naočare za vid prema obliku lica

Ovo su tri univerzalna pravila prilikom odabira naočara za vid prema obliku lica

Kada se biraju naočare za vid tu bi trebali biti malo pažljiviji, posebno ako je stanje vaših očiju takvo da zahtijeva svakodnevno nošenje. Idealan scenario je onaj u kojem možete da odaberete naočare koje se slažu ne samo uz vaš oblik lica i glave, nego i one koje se slažu uz sve odjevne kombinacije.

Kako odabrati naočare za vid sa idealnim oblikom koji bi vam odgovarao?

Ovo su tri univerzalna pravila prilikom odabira naočara za vid prema obliku lica:

1.Ram bi trebalo da ističe vašu najbolju karakteristiku lica.
2. Oblik rama bi trebao biti u kontrastu sa oblikom vašeg lica.
3.Veličina rama bi trebala biti usklađena sa veličinom vašeg lica.

Vaše dioptrijske naočare treba da ističu crte vašeg lica tako da im laskaju, a ne da vas na bilo koji način vizuelno zatvaraju. Zbog toga je veoma važno adekvatno odabrati naočare za vid prema obliku lica. Veličina okvira takođe ne bi trebalo da bude prevelika, tako da vas ne zatvara na bilo koji način. Idealan ram prati liniju vaših obrva i ne spušta se suviše niz vaše obraze.

S tim u vezi, vrlo je bitno vaše subjektivno osjećanje prilikom probavanja naočara. Izaberite one u kojima se osjećate prijatno, koje vam ne spadaju ili vas opterećuju na bilo koji način. Kod izbora dioptrijskih naočara, obratite pažnju i na to od kakvih materijala želite da vam budu naočari, kao i o staklima. Ukoliko izaberete metalni okvir, tražite plastificirana stakla kako vam okvir ne bi bio pretežak za nošenje.

Lepota žene je u njenim očima

Ukoliko ste još uvijek neodlučni, evo kako da odaberete dioptrijske naočare prema obliku lica uz naše prijedloge:

Ovalno lice – Srećnicima sa ovim oblikom lica pristaju svi modeli, tako da se ne moraju opterećivati oko simetrije. Od modela sa kojim možete da eksperimentišete, preporučili bismo: okrugle, mačkaste i vrlo trendovske over-sized naočare.

Okruglo lice – Ovakvom obliku lica najbolje pristaju oštri geometrijski oblici koji će stvoriti iluziju oštrih crta. Ukoliko želite da izađete iz zone komfora, probajte retro mačkaste ramove ili pravougaone ramove u različitim bojama.

Trouglasto lice – Na ovom licu je potrebno istaći gornji dio, tako da birajte trendy okvire u Ray Ban stilu sa jačom gornjom linijom ili pravougaone okvire sa dvjema različitim bojama u gornjoj i donjoj liniji.

Četvrtasto lice – Ramovi koji laskaju ovakvom obliku lica su uglavnom tanji, obliji i generalno neprimjetniji na licu. Ukoliko je vaše lice malo izduženo, možete slobodno da nosite modele kao što su avijatorske naočare ili mačkaste modele.

Dijamantski oblik lica – Kao i srećnicima koji imaju ovalni oblik lica, većina modela pristaje dijamantskom obliku takođe. Slobodno eksperimentišite sa bojama i modelima. Ukoliko želite da istaknete gornji dio lica, izaberite modele sa naglašenim mostom.

Srcoliko lice – Ovo lice karakteriše uska brada i usko čelo, tako da modeli koji su pravougaonog oblika ili avijatorski ram će najbolje pristajati ovakvom obliku.

Kako odabrati naočare za sunce?

Duguljasto lice – Birajte modele koje će da vam „skrate lice“. To mogu da budu masivniji modeli, sa otkačenim detaljima ili sa neobičnim bojama. Takođe, odgovarali bi vam i okrugli modeli.

Na vaše pitanje kako odabrati naočare, dali smo vam nekoliko savjeta. Međutim, ukoliko se vaše oči osjećaju ugodno ispod stakala određenog modela, a vama se taj model baš dopada i imate mogućnost da ga priuštite, to je dovoljan indikator sam po sebi. Zajedno sa svim navedenim savjetima, uz prijatan osjećaj prilikom probavanja naočara sigurno nećete pogriješiti.

Hvala sajtu: lolamagazin.com

Similar Posts