Okrećem novi list!

Okrećem novi list!

Priznajte sebi, onako iskreno, koliko puta ste “čvrsto rešili da okrećete novi list”!

Da li ste našli sopstveni mir? Da li ste mirni i po cenu da se vaš stav ne podudara sa osobama bliskim vama?

Situacije koje su vas navodile na tako “značajnu i ovoga puta konačnu” odluku su, sigurna sam, bile različite. A, i samo donošenje ovih odluka vremenski dugo traje. Zar ne? Još iz školskih klupa! Pa prve ljubavi, onda su tu i druge, treće… Razmimoilaženja sa roditeljima, ona tinejdžerska do mnogo kasnijih, ali i važnijih… Razvodi, gubici, smrti, napuštanja, pa vaša deca… Bolest!

I? Koliki je uspeh? Da li ste našli sopstveni mir? Da li ste mirni i po cenu da se vaš stav ne podudara sa osobama bliskim vama?

Okrećem novi list!

Obezbeđivanje sopstvenog mira, balans tela, duše i duha (o čemu vam često pišem) nije i ne može biti “značajna” odluka. To je životna, najživotnija odluka na kojoj treba da radite. Istrajno, uporno, strpljivo.

Najčešće srećem osobe čiji su um, psiha, emocije i telo potpuno izvan ravnoteže. Neki od vas to priznaju, neki ne. Neki nastavljaju po starom, jer sve drugo je “opasna zona”. A opasna je jer je nova, nepoznata, neistražena. Drugi misle da će “situaciju” rešiti ako u knjižari nabave par knjiga o samopomoći i sve napamet nauče i to preslikaju na svoj život. Ima i onih koji odu na par radionica i ono što od njih dobiju smatraju rešenjem. Istina je da na prvom sledećem izazovu OPET dolazi do istog talasanja, istog osećanja u duši. Neko to prizna, neko ne.

Ono što je važno je da taj osećaj pratite. Ne poništavajte ga. Ne plašite ga se! To što vas “radi” istražite. I, molim vas, ne koristite sheme za to.

Ne postoje pravila, jer svako od nas je individua za sebe. Jedinstveno biće. Unikat! Poštujte to❣️

Dr Olivera M. Ćirković

Hvala sajtu: psihoterapeut.co.rs

Similar Posts