Pipi Duga Čarapa na brodu

Pipi Duga Čarapa na brodu – Astrid Lindgren

Otkako se Pipi Duga Čarapa uselila u Vilu Vilobrdu, njeni drugari Anika i Tomi raduju se svakom novom danu koji će provesti sa neobičnom riđokosom devojčicom.

Pipi živi bez roditelja, u društvu majmunčeta i konja, bez ikakvih pravila i ograničenja. Njena mašta ne poznaje granice i uvek je pravo uživanje slušati njene priče sa dalekih putovanja, iako one ne moraju uvek biti baš potpuno istinite. Pipi, Anika i Tomi se ludo zabavljaju dok zamišljaju kako su doživeli brodolom na jezeru, kad idu u cirkus i pozorište, ali i dok rade najobičnije stvari, na primer, kad idu u prodavnicu slatkiša. Toliko im je zabavno, da kad se pojavi Pipin tata, gusarski kapetan Jevrem Duga Čarapa, i predloži Pipi da pođe s njim u morske pustolovine i poseti ostrvo Kuredut gde će živeti kao kralj i princeza, Pipi nije sigurna treba li da se ukrca na brod sa tatom ili da ostane sa drugovima tužnim zbog njenog odlaska.

Pipi Duga Čarapa na brodu

Izdavačka kuća Odiseja romanom „Pipi Duga Čarapa na brodu“ otvara novu biblioteku „Pipi“ u kojoj će čitaocima predstaviti najlepše knjige Astrid Lindgren u novom izdanju. Sve knjige iz ove edicije biće u tvrdom povezu, sa novim ilustracijama. Pored tri romana o Pipi, novi izgled će dobiti i već objavljeni romani „Ronja, razbojnička kći“, kao i romani o Loti, junakinji koju je Astrid osmislila za nešto mlađe čitaoce.

Astrid Lindgren je najomiljenija švedska i jedna od najvećih svetskih autorki knjiga za decu, čija su dela promenila književnost za mlade.

Pamtimo je po junakinji Pipi Dugoj Čarapi i po neumornoj borbi za prava dece i životinja. Jedna mala planeta dobila je ime po njoj, a delovi švedskog satelita nazvani su po njenim junacima. Njeno mišljenje su poštovali svi i na njenu inicijativu su menjani zakoni. Nagrada „Astrid Lindgren”, jedna od najvrednijih književnih nagrada za stvaralaštvo za decu, ustanovljena je u njenu čast. Proglašena je za najpopularniju švedsku ličnost u XX veku. Pročitaj više…

Similar Posts