Ono što želimo mi zapravo i imamo

Ono što želimo mi zapravo i imamo!

Kad bi samo znali da ono što želimo mi zapravo i imamo! Kad bi toga postali svesni, gde bi nam kraj bio!

Kada se pogleda sa čime se ljudi bore i čemu teže, ne bi stali sa nabrajanjem: ljubav, porodica, karijera, slava, zdravlje, izgled, bogatstvo, poštenje, mir…

Istina je, da, kada se pomerimo malo iz tog polja dešavanja, polja naših želja i borbi, na kraju ugledamo da se borimo sami sa sobom. Neko to ugleda i prizna, neko ne. I za to treba hrabrosti. Najviše!

Novac u braku

Velika je borba da se partneru kaže kako se osećamo i šta nam treba, a da se ne povučemo, ne pomislimo da smo nešto pogrešili, nismo fer… I kad vam se partner posle toga “umusi” uz frazu: “Ne, nije mi ništa! Ma sve je u redu!”, osećate krivicu, grižu savesti, da niste “dovoljno dobri”. Opet!?

A šta je istina? Ako ste mislili i osećali ono što ste rekli, onda je to jedina autentična, iz duše, istina. Ta dilema ne treba da postoji. Još manje osećanja krivice! Način na koji ste rekli možda jeste vaša tema za rad. Možda ste bili nedorečeni, nevidljivi, neubedljivi ili previše agresivni, svađalački nastrojeni, optuživali ste ili ste bili cinik i zajedljivi. E, to je ono na čemu se radi!

Ono što želimo mi zapravo i imamo

Znači, nisu vaše želje bez veze, glupe, nerealne, samožive. One su vaše! Vaša potreba da budete ostvareni kao bića, kao bića koja misle, vole, osećaju, žele. Zato u način na koji ste manifestovali svoje želje vredi i treba da se zagledate i prodiskutujete ga.

Kako ste došli na mesto da samo drekom mislite da ćete nešto postići? Kako povlačenjem i trpljenjem doprinosite zajednici? Da li ste u jednom ili drugom slučaju zadovoljni, srećni? Ne, niste!

I šta onda radite? Svo svoje umeće usmeravate na formu (kako nešto postići), a ne na srž, na sadržaj (šta vi zapravo želite time da postignete)!

I tako, nesvesno vašu sreću držite u vlastitim rukama, a da to ni ne znate, ne osećate. I zato treba da stanete, da pogledate u sebe. Eto rešenja! Ne odmah i ne čarobnim štapićem, ali isplati se 💖

Dr Olivera M. Ćirković

Hvala sajtu: psihoterapeut.co.rs

Similar Posts