Zašto se razvodimo u poodmaklim godinama? Puno je razloga.

Veoma često je razlog treća osoba. Kod dugogodišnjih brakova činjenica da su vam deca odrasla pa nestaje onaj argument “u braku smo dok deca ne odrastu”. Neko ko odluči da ode iz bračnog gnezda sa svojih 60 i više godina, ima ozbiljno narušen brak celi niz godina. “Do sada sam dao sve što sam imao i ostatak života koji mi preostaje želim da provedem onako kako hoću!

 

Bez obzira na to što iskustvo i praksa govori kako je nakon bračnog kraha s popriličnim stažem najčešće reč o trećoj osobi, nikoga ne treba osuđivati.

“Zašto žena od 50, 60, pa i 70 godina ne bi imala pravo na sreću? Zašto smo toliki licemerii i skloni osuđivanju drugih? Brak je zajednica dvoje ljudi koji imaju svoje uspone i padove i pravo odlučivanja.

Neko ko odlazi nakon toliko godina, podvukao je sve račune i sigurno jako dobro razmislio jer nijedan razvod se ne događa preko noći.

Zašto se razvodimo u poodmaklim godinama

Moji su se roditelji razveli nakon 40 godina braka jer je moja majka celi život glumila da joj ono što moj otac radi odgovara. Nikad nije izražavala svoje mišljenje i želje jer je mislila da će to njemu smetati ili mu neće odgovarati. Moj je otac je jako dobar čovek, čovek koga bi svaka žena poželela (svaka koja ne zna kakva mu je narav između 4 zida).

Nakon 40 godina braka su se jednostvano rastali. On je otišao na more, pravo s mora u drugi stan… i tako se njihov brak okončao. Bez objašnjenja, svađa, rasprava, optužbi…

Celi su život bili u zabludi da ono što radi on ili ona je jedino ispravno, i da njoj ili njemu to odgovara.

Zašto se razvodimo

Problem je bio ISKRENOST I JASNO IZRAŽAVANJE ŽELJA…>>

Similar Posts