Zavese za zamračivanje – odlično rešenje za vaš dom
Sunce koje sija kroz vaše prozore, osvetljavajući vaš dom, značajno podiže i vaše raspoloženje. Uostalom, leto je mnogima omiljeno godišnje doba, a tome značajno doprinose velike količine sunčeve svetlosti. Međutim, ako želite malo duže da odspavate ili da se udobno smestite sa svojom porodicom i gledate film, dnevna svetlost može biti poprilična smetnja. Srećom, postoje načini da to blokirate i nastavite sa svojim danom čak i kada jarko dnevno svetlo nije idealno za ono što ste imali u planu.

Šta su zavese za zamračivanje?
“Zavese za zamračivanje” je zajednički naziv za zavese i druge proizvode za vaše prozore koji učinkovito blokiraju dnevnu svetlost i druge tipove rasvete – kao što su ulična rasveta, vozila ili tzv. “svetlosno zagađenje” – kako bi vaša spavaća, dnevna ili bilo koja druga soba postala potpuno mračna.

Zašto baš zavese za zamračivanje?
Brojne su prednosti kupovine zavese za zamračivanje za vaš dom. Osim što se radi o veoma popularnom proizvodu prilikom opremanja doma, nekima je čak i obavezan. Prednosti zavesa za zamračivanje uključuju:

Blokiranje dnevne svetlosti
Zamračivanje prozora sprečava ulazak svetlosti u vašu spavaću sobu, omogućavajući vam da se odmorite, a da vas prilikom toga svetlost ne ometa. Ovo je veoma korisno ukoliko ste tip osobe kojoj je teško da spava u prostoriji koja nije potpuno mračna. Zavese za zamračivanje spavaće sobe su idealne za ovakve situacije, posebno ako živite na višim geografskim širinama, gde sunce jedva zalazi kada je leto u punom jeku.
Blokiranje manjih izvora svetla
Ulična rasveta, svetla iz saobraćaja i svetlosno zagađenje osvetljavaju noć u većini naseljenih područja. Iako su pojedinačno prilično beznačajni, ovi manji izvori svetlosti zajedno mogu postati velika smetnja za mnoge kada pokušavaju zaspati. Zbog toga je njihovo blokiranje još i važnije.
Sprečavanje odsjaja ekrana
Odsjaj nastaje kada se svetlost reflektuje na TV ekran ili monitor kompjutera, što nam otežava da vidimo šta se na njima dešava. Zbog sposobnosti da blokiraju svetlost, zavese za zamračivanje će rešiti ovaj problem. Iz ovog je razloga zamračivanje prozora korisno ne samo za spavaće sobe, već i za dnevne sobe, kancelarije i dečje sobe – u suštini, za svaku prostoriju u kojoj bi odsjaj na ekranu mogao biti problem.
Tamna zavesa za zamračivanje na velikim prozorima u dnevnoj sobi sa sofom i stočićem
Vrste proizvoda za zamračivanje za spavaću, dnevnu i radnu sobu
Postoje mnogi proizvodi za zamračivanje prostora. Neki u potpunosti zamrače prostoriju, dok je drugi samo zatamne ili samo lagano priguše svetlo. To znači da ćete sigurno pronaći savršeno rešenje za svoje potrebe i želje.

Dekoracija doma po astrološkom znaku

Gotove zavese su klasično rešenje i za mnoge ljude prvi izbor. Osim svoje primarne funkcije, služe i kao dekorativni elementi koji mogu ulepšati izgled vašeg doma.

Preuzeto sa stranice Jysk Srbija

Moderna
Similar Posts