pet tibetanaca

Pet tibetanaca – vežbe koje daju mladost, zdravlje i vitalnost. Lako ih je raditi u vreme izolacije. Probajte!

Za ove vežbe nema starosnih granica, a ukoliko ste uporni i istrajni brzo ćete osetiti blagodeti uloženog truda, jer ćete svoje telo podmladiti i vratiti mu vitalnost. Vežbe je lako savladati, a posle ostaje da budete disciplinovani i istrajni.

Kegelove vežbe

Šta treba da znamo pre nego što počnemo da praktikujemo PET TIBETANACA

Da bi se uradila serija od 21 potrebno je dvadesetak minuta. Izdvojte svakoga dana dvadesetak minuta za svoju mladost, zdravlje i vitalnost.

PRVA VEŽBA

Prva vežba se izvodi da bi se ubrzalo okretanje. Noge raširite u širini kukova. Ruke ispružite u visini ramena i okrećite se u pravcu kazaljke na satu. U prvoj nedelji radite tri kruga, a svakih narednih 7 dana povećavate za još dva.

DRUGA VEŽBA

Druga vežba nas još više budi.
Duboko udahnite na nos pri istovremenom podizanju glave na grudi i nogu, a potpuno izdahnite kada se vraćate u početni položaj. U ovoj vežbi je bitno da ne podižete ledja sa poda već da samo podignete glavu da dodirne grudi. U prvoj nedelji radite tri puta ovu vežbu, a svakih narednih 7 dana povećavate za još dva.

TREĆA VEŽBA

U ovoj trećoj vežbi takođe je veoma bitan ritam disanja kao i to da zatvorite oči.
Udahnite duboko kroz nos kada se savijate prema nazad, a izdahnite potpuno na usta kada se vraćate u početni položaj. Na početku vežbanja nemojte se previše izvijati unazad već samo onoliko koliko vam telo dozvoljava. Vežbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

ČETVRTA VEŽBA

Kao kod prethodnih vežbi i kod četvrte vežbe disanje ima veoma bitnu ulogu.
Udahnite duboko i potpuno dok podižete telo. Zadržite dah u tom položaju tijela koliko možete a zatim potpuno izdahnite kada se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

PETA VEŽBA

Nastavljamo sa praktikovanjem dubokog disanja kao kod svake vežbe.
Ruke stavite u širini ramena. Prsti na nogama treba da budu okrenuti ka zemlji. Duboko udahnite kada podižete telo, a potpuno izdahnite kada ga spuštate u početnu poziciju. Vežbu ponovite tri puta, a svakih narednih 7 dana povećajte za dva.

Vežbe za zdrava leđa

Nemojte odustajati ako tokom prve nedjelje ne budete mogli da odradite svaku vežbu u seriji od tri. Budite uporni i radite ih svakodnevno, a rezultati će se videti već kroz nekoliko nedelja.

Proces vežbanja:

Svake nedelje povećavate broj vežbi za dva, a prvu nedelju započinjemo sa serijom od tri ponovljanja svake vežbe.

KORISNI SAVETI:

1.Svake nedelje povećavamo broj vežbi za dva, a prvu nedjelju počinjemo sa serijom od tri ponovljanja svake vežbe.

Veoma je bitno vežbe raditi svaki dan barem jednom dnevno. Vežbe možete raditi ujutru ili uveče, a možete i ujutru i uveče ili posle vesti kada ste sigurno uznemireni (kako vama najviše odgovara).

Najbolje je da se vežba radi na prazan stomak ili 2 sata od zadnjeg obroka.
Kad počnete sa vežbama voleli bi da nam ostavite svoj komentar o efektima?

Želimo vam svako dobro! #OstaniKodKuce

Similar Posts